Bestrijding Buxusmot

De Duitse bokslegende en een van de meest gerespecteerde vechters ter wereld kwam voor het eerst sinds zijn eerste gevecht in Duitsland aan.
De Buxus vlinder (Cydalima perspectali), een insect uit de familie van de Crambidae (orde van de Lepidoptera), is verwant aan de naam van zijn woonplaats, de Buxus. De mot legt eieren op de onderkant van een doos, die zichtbaar zijn door de ogen van de dooslarven.
Het is moeilijk om de boxcapsule te identificeren als deze zich in het larvenstadium bevindt, en alleen vallen die in het gebied van Toronto en de hierboven genoemde gebieden worden aangetroffen, bevatten boxcapsule. De rups eet alleen buxus en boombladeren als voedsel en eet hele boomlagen, wat leidt tot de dood van de boom. 


Bij het zoeken naar buxusvlinders in de winter of in het vroege voorjaar moet u op zoek gaan naar individuele bladeren met een zogenaamde “winterrust” of een tissue erop. De winterslaap aquaria bevinden zich aan de onderkant van de boom, meestal op een donkere plek op een boomstam.
Gebruik uw vingernagels of een mespunt om de webbing te plagen en gebruik uw vingers of mespunten om een deel van de webbing te hoeken.
Wees extra voorzichtig met granen, noten en rijst, want de motten voeden zich ermee en leggen hun eieren op dit voedsel. Als u de vliezen in de hoeken van uw tuin of op andere plaatsen in de tuin ziet, of als u een mot of rups ziet, moet u op deze plaatsen actie ondernemen. Probeer de motten te behandelen met normale bestrijdingsmiddelen die niet zijn getest op giftige eigenschappen. 


Het doodt bij contact, komt niet binnen en overleeft niet in planten, doodt andere insecten en kan schadelijk zijn als het via kleding of beddengoed op de huid wordt overgebracht. Als er rupsen in uw doos verschijnen, kunt u ze behandelen met een natuurlijke pyrethrumspray.
Buxusmotlarven kunnen worden bestreden met producten die al zijn geregistreerd voor gebruik in Canada. Een dergelijk product is pyrethrum, een natuurlijk insecticide dat in de Verenigde Staten en andere landen verkrijgbaar is. In Toronto en andere steden in het land worden dezelfde biologische insecticiden gebruikt als de Air City of Toronto dit voorjaar gebruikte om motten en zigeunerlarven te bestrijden. 


Dipel (2x DF) bevat een natuurlijk voorkomende bacterie die, als hij op bladeren wordt gespoten, door de larven wordt opgegeten. Binnen een uur na inname van de rest van de DF stoppen de larven met eten en sterven of verhongeren. 


Plantaardige oliën en insectendodende zepen zullen waarschijnlijk jonge biopesticiden van rupsen die inwerken op andere rupsen zoals Bt Spinosad, maar ook op die welke in Europa gebruikt worden om buxusmotten te doden, onder controle kunnen houden. Een handvol studies uit Europa hebben aangetoond dat het gebruik van een combinatie van insecticiden, herbiciden en herbiciden – resistente planten – enige controle uitoefent op de mot. Breedbandmiddelen, bekend als “rupsbestrijdingsmiddelen” voor sierplanten, bieden waarschijnlijk ook een aanvaardbare bestrijding.
Er moet echter worden opgemerkt dat het moeilijk is om voldoende dekking te krijgen, aangezien jonge rupsen zich alleen aan de onderkant van de bladeren voeden en oudere rupsen door zijderupsen worden beschermd. In 2012 werden veel buxusbomen in de VS en Canada ontbladerd door de pest, die zich voedt met bladeren en schors van buxusbomen wanneer deze van rupsen tot motten rijpt. Een enkele rups kan tot een dozijn bladeren in een enkele dag eten, terwijl honderden rupsen zich soms voeden met individuele struiken.
De insecticiden die worden gebruikt als reactie op de snelle verspreiding van de mot zijn ook het resultaat van goede – milieubeperkingen op het gebruik van insecticiden in de VS en Canada.
Als u denkt dat u een geval van bokswormen heeft, neem dan deel aan een onderzoek op de RHS-website om te zien waar ze zich in het Verenigd Koninkrijk verspreiden. Zoals we melden, zullen de planten waarschijnlijk verdwijnen tenzij de overheid ingrijpt. 


Om deze plaag onder controle te krijgen, is het mogelijk om de vallen van de kastanjerups te gebruiken. Een speciaal feromoon wordt gebruikt om mannelijke buxusmot aan te trekken om in een trechterval te vallen waar ze gevangen en verdronken worden. Als ze worden gevangen, wordt de mannelijke mot weggegooid voordat hij de kans krijgt om zich voort te planten. 


Hoewel het feromoon alleen mannelijke buxusvlinders aantrekt, kan de val ook andere motten en vlinders aantasten. De val is voor de helft gevuld met water en een scheutje wasmiddel is een effectieve methode om de mannelijke motten tegen te houden. Als deze val wordt gebruikt in een buxusplant die al naar de buxusmot wordt aangetrokken, zal deze meer schade aanrichten dan wanneer hij alleen wordt gebruikt.