Koeriers

Wat zijn koeriers?

Een koerier is iemand die berichten of pakjes vervoert in opdracht van iemand anders. Dit gaat dan over de ophaling en bezorging van brieven of een kleine hoeveelheid goederen. De farao’s uit het Oude Egypte waren de eersten die gebruik maakten van zulke bezorgers of bodes. Zij namen koeriers in dienst voor het verspreiden van de regels en wetten in hun gebied.

Nadien kwam er een meer gecentraliseerd systeem voor postbezorging waar vrijwel iedereen gebruik van maakte. Onze hedendaagse maatschappij is echter steeds vluchtiger en ongeduldiger geworden. Bedrijven willen inspelen op die trend en tegemoetkomen aan de persoonlijke behoeften van hun klanten. Zeker sinds de opmars van het online shoppen is de vraag naar koeriers weer enorm toegenomen. Een snelle en veilige pakjesbezorging op maat is tegenwoordig de norm.

Soorten Koeriers

Afhankelijk van de snelheid van bezorging, het type van vervoer of de behoefte van de klant zijn er verschillende soorten koeriers te onderscheiden.
Meestal is het doel om een pakketje zo snel mogelijk op de bestemming te krijgen. Dan kan je gebruik maken van een expresdienst of sneltransport.

Soms is het juist belangrijker om de prijs zo laag mogelijk te houden of een pakje just in time af te leveren. Koerierdiensten bieden vaak verschillende services aan om in alle mogelijke behoeften te voorzien. Ook voor regionale, nationale of internationale zendingen kies je best een koerier die aan jouw noden voldoet.

Afhankelijk van het aantal goederen en het type van levering, kunnen er andere vervoersmiddelen worden ingezet. Voor grotere zendingen aan hetzelfde adres zullen vaak de traditionele vrachtwagens dienst doen. Kleinere pakketjes met verschillende bestemmelingen in eenzelfde regio, worden vooral door auto’s of kleine bestelwagens vervoerd. Tegenwoordig verschijnen er ook steeds meer fietskoeriers in het straatbeeld. Die worden vooral ingezet in stedelijke gebieden om o.a. pizza’s en andere afhaalmaaltijden aan huis te leveren.

Voordelen van een koerier

Waarom doen steeds meer bedrijven beroep op een koerier of pakjesdienst?

  • Omwille van de snelheid. Brieven of pakketjes komen vlugger op hun bestemming aan.
  • Om persoonlijker te zijn. Je kan inspelen op de individuele behoeften van de klant, door bijvoorbeeld tijdstip en locatie vrij te laten kiezen.
  • Vanuit commercieel oogpunt. Zo snel mogelijk of just in time, tegen een lage prijs en regionaal, nationaal of internationaal? Je voldoet gewoon aan de noden van het bedrijf in je keuze van een koerier.
  • Voor de expertise. Door een beroep te doen op een externe specialist is het hele proces geoptimaliseerd. Daardoor liggen zowel de kosten als de foutenmarge lager.
Uw goederen snel en veilig bij uw klanten of leveranciers krijgen is voor u en uw zaak van cruciaal belang? Cool Trans Smits
JETCAR Expressdienst heeft meer dan 20 jaar ervaring in de transportwereld. zij hebben steeds de ideale oplossing voor u.
Wij bieden oplossing op maat voor alle urgente luchtvracht zendingen door middel van onze jarenlange ervaring.