HR-consulting

Wat is consultancy?

Consultancy is het leveren van deskundig advies binnen een bepaald gebied van expertise tegen een vergoeding. Een derde partij kan een consultant inschakelen om de knowhow te verwerven die bij hen ontbreekt. Zo kunnen bedrijven een beroep doen op een externe professional om specifieke projecten of diensten tot een goed einde te brengen.

HR-consulting

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan HR-consultancy:
 Je hoeft niemand aan te werven, maar kan toch rekenen op een extra kracht binnen je onderneming.
 Je krijgt er een specialist bij die wellicht heel wat nieuwe kennis met zich meebrengt.
 Je kan ook tijdelijk of occasioneel een HR-expert inschakelen. Om een bepaalde kwestie of een specifiek project af te handelen. Zo betaal je hen enkel wanneer je effectief nood hebt aan advies.
 Consultants komen in veel bedrijven en kennen de best practices van de markt. Uit ervaring weten ze wat werkt en wat niet.
 Een externe consultant zorgt voor een objectieve en onafhankelijke kijk binnen het bedrijf. Zonder zich druk te moeten maken over gevoelige of politieke kwesties, kan hij/zij zich focussen op de kernzaak. Zeker bij delicate personeelszaken of moeilijke beslissingen is een externe specialist aan je zijde een pluspunt.

Waarom HR overlaten aan een consultingbedrijf?

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan HR-consultancy:

  • Je hoeft niemand aan te werven, maar kan toch rekenen op een extra kracht binnen je onderneming.
  • Je krijgt er een specialist bij die wellicht heel wat nieuwe kennis met zich meebrengt.
  • Je kan ook tijdelijk of occasioneel een HR-expert inschakelen. Om een bepaalde kwestie of een specifiek project af te handelen. Zo betaal je hen enkel wanneer je effectief nood hebt aan advies.
  • Consultants komen in veel bedrijven en kennen de best practices van de markt. Uit ervaring weten ze wat werkt en wat niet.

Een externe consultant zorgt voor een objectieve en onafhankelijke kijk binnen het bedrijf. Zonder zich druk te moeten maken over gevoelige of politieke kwesties, kan hij/zij zich focussen op de kernzaak. Zeker bij delicate personeelszaken of moeilijke beslissingen is een externe specialist aan je zijde een pluspunt.

Competenties benoemen, verbinden en doen groeien. Dat is onze uitdaging.


Hoe zorgt u ervoor dat u hoog op de eerste pagina van Google prijkt? En dat mensen ook op uw link klikken?
Bij eXsto begeleiden we bedrijven in hun digitale groei. Internet en digitaal zakendoen is ondenkbaar geworden in onze moderne samenleving.