Webconsulting

Wat is consultancy?

Consultancy is het leveren van professioneel advies binnen een bepaald expertiseveld aan een derde partij. Zo kunnen bedrijven tegen een vergoeding een consultant inschakelen voor specifieke projecten of diensten. Door een beroep te doen op een externe expert breng je heel wat kennis binnen in de onderneming die voorheen ontbrak.

In zowat alle sectoren en vrijwel alle departementen kan je vandaag de dag expertise inhuren.

Webconsulting

Ook webconsulting  kent de laatste jaren een steile opmars. Webconsulting houdt in dat je het ontwikkelen en beheren van je websites en webapplicaties overlaat aan een externe partij. Daarbij is online visibiliteit op een positieve manier het sleutelingrediënt. Digitale aanwezigheid was nog nooit zo belangrijk. De mogelijkheden om te benutten nog nooit zo talrijk. Een degelijke website in elkaar stoppen en er het maximale uithalen, is dus niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is dan ook verstandig om dit voor jouw bedrijf over te laten aan een professional.

Enkele zaken die een webconsultant kan optimaliseren, zijn bijvoorbeeld:

  • De technische kant van SEO/SEA
  • CMS
  • Webshopbeheer en e-commerce
  • Online advertising
  • Optimale functionaliteit op alle kanalen (desktop, mobile)
  • Netwerkprotocollen en -beveiliging

Voordelen van webconsultancy

Je wil professioneel overkomen, zoveel mogelijk profijt halen uit je digitale beleid, maar niet te veel uitgeven. Het inschakelen van een webconsultant of een consultancybedrijf kost natuurlijk geld. Maar het is een investering die heel wat zaken kan vergemakkelijken voor je onderneming:

  • Je kan profiteren van een nieuwe inbreng zonder ook effectief iemand extra te moeten aanwerven. Dit kan zelfs van tijdelijke of occasionele aard zijn, voor specifieke projecten of behoeften.
  • Consultancy is dan ook voordelig voor het personeelsbudget, zeker tijdens periodes waarin je geen gebruik maakt van hun diensten.
  • Je beschikt over heel gespecialiseerde vakkennis en deskundigheid waar je bedrijf van kan genieten. Geen doe-het-zelfgepruts, maar zekerheid over wat werkt en op welke manier alles het best wordt geïmplementeerd.
Competenties benoemen, verbinden en doen groeien. Dat is onze uitdaging.


Hoe zorgt u ervoor dat u hoog op de eerste pagina van Google prijkt? En dat mensen ook op uw link klikken?
Bij eXsto begeleiden we bedrijven in hun digitale groei. Internet en digitaal zakendoen is ondenkbaar geworden in onze moderne samenleving.